Tort Amandina

de Bunica in Torturi, 24 Iun 2013 | 3059 vizualizari

 

De ziua Ioanei am facut un tort ciocolatos.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri caocao

Crema:

  • 200 g. unt
  • 150 g. zahar farin.
  • 1 lingura cacao
  • vanilie

Sirop:

  • 200 ml. apa
  • 100 g. zahar
  • esenta de rom

Glazura:

  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 100 gr unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Blatul:

Mixam albusurile cu zaharul pana devin lucioase si stau pe teluri.

Adaugam galbenusurile mixand in continuu.

Cand au fost bine incorporate galbenusurile adaugam aromele,faina si cacao.

Amestecam totul cu o lingura de lemn, de jos in sus usor.

Compozitia se toarna intr-o forma de tort cu inel detasabil sau intr-o tava dreptunghiulara( cum am tirnat-o eu).

Se da la cuptorul incins la 170 grade .

Este copt cand trece testul cu scobitoarea.Testul se face dupa 25 de minute.

Cand blatul este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Siropul:

Apa + zaharul se pun la fiert.

Se lasa la fiert pana se leaga putin.

Apoi se lasa la racit.Cand este rece se adauga esenta de rom.

Cerma:

Untul impreuna cu zaharul se mixeaza pana devine spumos.

Adaugam cacao si esenta de rom.

Glazura:

Intr-o craticioara cu fundul gros punem apa,zaharul si cacao la fiert.

La fierbem pana se ingheaga bine.In tot acest timp avem grija sa nu se lipeasca.

mestecam continuu. 

Luam de pe foc si adaugam untul amestecand vartos,pentru a se omogeniza bine.

Asamblare:

Blatul il taiem in doua.

Partea de jos o asezam pe platou si turnam siropul deasupra.

Punem crema si o intidem usor cu un cutit lat sau o spatula.

Adaugam si partea cealalta de blat, pe care-l insiropam.

Deasupra se toarna glazura calduta.

Ornam dupa bunul plac cu frisca sau bezea  caramelizata.

TIPS-URI

1

Glazura se toarna calduta pentru a se putea intinde usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si crema de branza cu lapte condensat